Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Implantul dentar este o soluție inovatoare și eficientă pentru înlocuirea unui dinte lipsă sau a unui dinte deteriorat iremediabil. Este o procedură chirurgicală care implică inserarea unui șurub de titan în osul maxilar sau mandibular, pe care se fixează o coroană dentară.

Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le știi despre implantul dentar:

Evaluarea inițială: Primul pas în procesul de implant dentar este o evaluare completă a sănătății orale și a structurii osoase. Medicul stomatolog va examina cavitatea orală, va realiza radiografii și poate solicita și alte teste pentru a determina dacă ești un candidat potrivit pentru implantul dentar. Calitatea osoasă și starea generală a sănătății sunt factori esențiali pentru succesul implantului.

Procedura chirurgicală: Implantul dentar necesită o intervenție chirurgicală minoră. În timpul procedurii, medicul va insera șurubul de titan în osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locală sau generală. După inserare, osul va trebui să se vindece și să se integreze în jurul implantului, formând o legătură solidă.

Perioada de vindecare: Procesul de vindecare poate dura între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de capacitatea ta de vindecare și de calitatea osoasă. În acest timp, osul se va integra treptat în jurul implantului, formând o bază solidă pentru coroană dentară.

Montarea coroanei dentare: După ce implantul s-a vindecat complet, medicul stomatolog va monta coroana dentară personalizată pe implant. Coroana este fabricată din ceramică sau alte materiale durabile, pentru a se potrivi perfect cu culoarea și forma dinților naturali. Coroana va arăta și funcționa ca un dinte natural.

Îngrijirea după implantare: După instalarea implantului dentar, este important să ai o igienă orală riguroasă pentru a menține sănătatea gingiilor și a evita apariția infecțiilor. Periajul regulat, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru întreținerea sănătății orale și a durabilității implantului.

Implantul dentar oferă multe beneficii, printre care restabilirea funcționalității și a aspectului natural al danturii, îmbunătățirea vorbirii și mâncării și prevenirea atrofiei osoase. Cu o bună igienă orală și îngrijire adecvată, implantul dentar poate dura o viață întreagă.

Leave a Reply